Keurmerk voor Toegankelijke Moskeeën

Rising Ummah gelooft dat de moskee – het huis van Allah – een plek moet zijn waarin elke moslim zich geaccepteerd en welkom voelt. Rising Ummah heeft daarom een keurmerk ontwikkeld, bestaande uit drie niveaus (brons, zilver en goud) waarop een moskee toegankelijk kan zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Door het verkrijgen van het keurmerk kan de moskee on- en offline worden herkend als een inclusieve omgeving, toegankelijk voor iedereen.

Hoe werkt het?

1) Aanmelden

Geef jouw moskee op voor het keurmerkprogramma, indien:
– jij een moskeebezoeker of bestuurder bent en het idee hebt dat jouw moskee het
keurmerk verdient;
– jij een moskeebestuurder bent en geïnteresseerd bent in het toegankelijk maken
van jouw moskee;
– jij een moskeebezoeker met een lichamelijke beperking bent en graag wilt zien dat
jouw moskee toegankelijk wordt.

 

2) Contact

We nemen contact op met het moskeebestuur om in gesprek te gaan over mogelijke stappen richting het keurmerk

3) Keuring

3) De moskee wordt gekeurd door een keurmeester van Rising Ummah

4) Rapport & ondersteuning

4) De moskee ontvangt een rapport met de bevindingen en conclusie van de keuring. In het rapport is te lezen in hoeverre de moskee voldoet aan de brons, zilver of goud gradatie van het keurmerk.

Indien de moskee nog niet in aanmerking komt, ontvangt de moskee informatie over welke aanpassingen er getroffen dienen te worden en zal Stichting Rising Ummah ondersteunen in het doorvoeren van deze aanpassingen.

5) Keurmerk

Indien het resultaat van de keuring positief is, ontvangt de moskee het keurmerk. Naast een officieel certificaat ontvangt de moskee ook een  om het keurmerk op de moskee zichtbaar te maken. Tenslotte wordt de moskee op onze website geplaatst zodat de moskee vindbaar is voor moslims met een lichamelijke beperking.

Geef jouw moskee op voor het
programma!

Skip to content